Zwangerschapstest met Wekenindicator

Zwangerschapstest met Wekenindicator
De enige test die u vertelt hoever u bent3

De Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator is de eerste en enige test die even nauwkeurig is als een echo om de duur van de zwangerschap te bepalen3. De Smart Dual Sensor ™ zegt je niet alleen of je zwanger '+' of niet zwanger '-' bent, maar laat je ook weten hoe lang je al zwanger bent.

Zo nauwkeurig... laat je weten hoeveel weken

Zo nauwkeurig... Laat je weten hoeveel weken je zwanger bent

Het is als 2 testen in 1. Eerst wordt het zwangerschapshormoon met meer dan 99% nauwkeurigheid opgespoord vanaf de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen. Als je zwanger bent, geeft de test BOVENDIEN aan hoe lang je al zwanger bent; 1-2, 2-3 of meer dan 3 weken (3+). De bevruchtingsindicator is 93% nauwkeurig in het detecteren wanneer je zwanger werd.

 
Test tot vier dagen vroeger

Test tot 5 dagen vroeger

Zo gevoelig dat je de test al kunt uitvoeren vanaf 5 dagen voor je gemiste menstruatie2.

 
Onmiskenbare, duidelijke digitale resultaten

Onmiskenbare, duidelijke digitale resultaten

Het resultaat zwanger '+' of niet zwanger '-' verschijnt binnen 3 minuten op het scherm. Als het resultaat '+' is, zal de test ook aangeven wanneer de bevruchting plaatsvond (1-2, 2-3 of 3+ weken geleden).

 

Nu kopen

Advies van andere vrouwen

De Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator gebruiken

1. Voor je begint

Voor je begint

Lees altijd deze instructiefolder goed door voordat je een Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator uitvoert.

Als je test vanaf de dag dat je menstruatieperiode zou moeten beginnen, kun je op elk moment van de dag testen of je zwanger bent. Als je vroeg test, moet je de eerste urine van de dag gebruiken voor een nauwkeurig resultaat van de conceptie-indicator. Vermijd te veel vloeistof te drinken voordat je de digitale zwangerschapstest gebruikt.

Wanneer je klaar bent om de test uit te voeren, neem je het testentaafje uit de verpakkingsfolie en verwijder je het blauwe kapje. Gebruik de test onmiddellijk.

 

2. De test uitvoeren

De test uitvoerenHoud het absorberende uiteinde gedurende slechts 5 seconden omlaag in je urinestraal. Let erop dat je de rest van het digitale zwangerschapstestentaafje niet nat maakt.

Je kunt ook een urinestaal in een schoon, droog potje opvangen. Houd het absorberende uiteinde naar beneden in de urine gedurende maximaal 20 seconden.

• Je kan het kapje terugplaatsen op het digitale zwangerschapsteststaafje en het dan plat leggen.

 

Testpunt omhoog/omlaagBELANGRIJK
Houd het testentaafje tijdens het testen zo vast dat de absorberende testentrip nooit omhoog wijst.

 

3. Wacht gedurende 3 minuten

Wacht gedurende 3 minutenNadat je de Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator hebt genomen, verschijnt er een zandlopersymbool 'wachten' dat knippert om aan te geven dat de test werkt. Wanneer het wachtsymbool stopt met knipperen, verschijnt je resultaat.

 

4. Lees je resultaten af

• Je eindresultaat wordt binnen de 3 minuten weergegeven.

• Het is mogelijk dat het resultaat zwanger '+' verschijnt vóór het resultaat van de conceptie-indicator. Blijf wachten tot de zandloper stopt met knipperen om het resultaat van je conceptie-indicator te bekijken.

• Je resultaat blijft gedurende ongeveer 24 uur zichtbaar op het scherm.

 
Hoe moet ik de resultaten interpreteren?
Resultaten Tijd sinds bevruchting Hoe bepaalt de arts je zwangerschap (op basis van een cyclus van 28 dagen)?
Niet zwanger Je resultaat is Niet zwanger -
Zwanger 1-2 Je resultaat is Zwanger
en je werd ongeveer 1-2 weken geleden bevrucht.
3-4 weken
Zwanger 2-3 Je resultaat is Zwanger
en je werd ongeveer 2-3 weken geleden bevrucht.
4-5 weken
Zwanger 3+ Je resultaat is Zwanger
en je werd meer dan 3 weken geleden bevrucht.
5+ weken

 

 

Video

Veelgestelde vragen

Hoe nauwkeurig is de Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator in het detecteren van zwangerschap?

De test is meer dan 99% nauwkeurig in het detecteren of je al of niet zwanger bent indien gebruikt op de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. Als je test voordat je menstruatieperiode zou moeten beginnen en je krijgt het resultaat niet zwanger '-', is er nog steeds een kans dat je zwanger bent. Zie hieronder.

Wanneer kan ik testen met de Clearblue zwangerschapstest met Wekenindicator?

Bij een vroege zwangerschap stijgt het zwangerschapshormoon snel tijdens de eerste dagen. De Clearblue zwangerschapstest met Wekenindicator kan worden gebruikt om een test uit te voeren tot 5 dagen voor je gemiste menstruatie (vier dagen voor de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen). Bij klinische testen met monsters van vroege zwangerschappen gaf de Clearblue zwangerschapstest met Wekenindicator de volgende resultaten:

Aantal dagen voor de de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen

-1

-2

-3

-4

% monsters uit zwangerschap

vrouwen met het resultaat zwanger '+'

98%

97%

90%

65%

 

Om uit te rekenen wanneer je menstruatieperiode begint, bereken je de gebruikelijke cycluslengte door het aantal dagen te tellen vanaf de eerste dag van je menstruatieperiode tot de dag voordat de volgende menstruatieperiode begint.

 

 • Als je een onregelmatige cyclus hebt, moet je rekenen volgens de langste cyclus van de voorbije maanden voordat je test.
 • Als je niet weet wanneer je menstruatieperiode begint, bevelen we je aan niet vroeger te testen dan 19 dagen na de laatste keer dat je onbeschermde geslachtsgemeenschap had.
 

Hoe nauwkeurig is de Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator?

De wekenindicator is 93% nauwkeurig in het vertellen wanneer je zwanger bent geworden vergeleken met de tijd sinds de bevruchting. Een gepubliceerd onderzoek waarbij het dateren met de wekenindicator werd vergeleken met de echografie methode (11-13 weken) die standaard in de zorg is, toonde aan dat de resultaten 97% van de tijd met elkaar overeenstemden*.

*Johnson et al.  CMRO (2011) 27(2):393-401

De Clearblue zwangerschapstest met Wekenindicator zegt dat ik zwanger ben, maar ik geloof niet dat ik zwanger ben ook al zegt de conceptie-indicator dat dat wel zo is. Is dit mogelijk?

De conceptie-indicator is 93% nauwkeurig wanneer je test met je eerste urine van de dag.  Het resultaat kan worden beïnvloed door bepaalde medicijnen of medische condities. Zie de volgende vraag.

Kunnen medicijnen of medische aandoeningen van invloed zijn op het resultaat?

Lees altijd de instructies van de producent van medicatie die je neemt voordat je een test uitvoert.

 • Vruchtbaarheidsmedicatie die hCG bevat, kan misleidende resultaten geven (deze medicatie wordt meestal via een injectie toegediend en indien je te vroeg na het toedienen een test uitvoert, kan dit een foutief zwanger '+' resultaat geven).
 • Andere vruchtbaarheidstherapieën (zoals clomifeencitraat), pijnstillers en hormonale voorbehoedsmiddelen (bijv. anticonceptiepil) zouden geen invloed mogen hebben op het resultaat.
 • Als je onlangs bent gestopt met het gebruik van hormonale anticonceptie of als je vruchtbaarheidstherapieën zoals clomifeencitraat gebruikt, kunnen je menstruatieperiodes onregelmatig zijn waardoor je mogelijk te vroeg test.
 • Buitenbaarmoederlijke zwangerschap, ovariumcysten, menopauze en enkele zeldzame medische aandoeningen kunnen misleidende resultaten geven.

Als je onverwachte resultaten krijgt, bespreek dit dan met je huisarts.

 

Ik heb eerder het testresultaat zwanger ‘+’ gehad maar ik heb opnieuw getest en kreeg nu het resultaat niet zwanger ‘-‘ of mijn menstruatie is begonnen. Wat betekent dit?

Hoewel de zwangerschapstest meer dan 99% nauwkeurig is in het detecteren van het zwangerschapshormoon vanaf de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen, is het mogelijk om een zwangerschapsresultaat te krijgen en later te ontdekken dat je niet zwanger bent (oftewel je krijgt later het resultaat niet zwanger ‘-‘, of je menstruatie begint). Dit kan komen door een natuurlijk verlies tijdens de eerste zwangerschapsstadia, ook wel 'vroeg zwangerschapsverlies' genoemd, wat helaas niet ongewoon is, aangezien één tot vier zwangerschappen eindigen in een vroeg zwangerschapsverlies. Als je toch onverwachte resultaten krijgt, ga je naar je huisarts voor advies.

Mijn Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator zegt dat ik niet zwanger ben. Wat moet ik doen?

Mogelijk ben je niet zwanger of is de hoeveelheid zwangerschapshormoon te laag om te detecteren. Mogelijk heb je de normale begindatum van je menstruatieperiode verkeerd berekend.

 • Als je vroeg testte, moet je opnieuw testen wanneer je menstruatie zou moeten beginnen.
 • Als je menstruatieperiode te laat is, moet je na 3 dagen opnieuw testen. Als deze test het resultaat niet zwanger '-' geeft terwijl je nog steeds niet in je menstruatieperiode bent, raadpleeg dan je huisarts.
 

Mijn Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator zegt dat ik zwanger ben. Wat moet ik doen?

Als jouw test zegt dat je zwanger bent, moet je contact opnemen met je huisarts. Deze laat je weten wat je daarna moet doen.

Wat voor tablet zit er bij de test?

Al onze testen bevatten een kleine droogtablet die is bijgevoegd om vocht op te nemen en niet is bedoeld voor consumptie.
Als u de tablet per ongeluk heeft ingeslikt, vraag dan medisch advies en neem voor verdere vragen contact op met onze hulplijn op 0800-815-46.

clearblue-ultra-early

Uitslagen 6 dagen vóór je gemiste menstruatie

Als je wilt weten of je zwanger bent, kan het moeilijk zijn om te wachten met testen. Daarom kan de Zwangerschapstest Ultravroeg vanaf 6 dagen vóór je gemiste menstruatie worden gebruikt, of 5 dagen voordat je menstruatie zou moeten beginnen.

79% van de resultaten 'Zwanger' kunnen 6 dagen vóór je gemiste menstruatie worden gedetecteerd.

Accuracy_when_you_need_it_the_most

Nauwkeurigheid wanneer je die het meest nodig hebt

Clearblue is veruit het nauwkeurigst: onze zwangerschapstesten zijn meer dan 99% nauwkeurig vanaf de dag dat je je menstruatie verwacht, voor vertrouwen wanneer je dat het meest nodig hebt.

 1. Weken na bevruchting afgebeeld op het scherm als 1-2, 2-3 of 3+ (93% nauwkeurig). Uw huisarts baseert de zwangerschapsduur mogelijk op de eerste dag van uw laatste menstruatie, niet op de dag van de bevruchting.
 2. Kan 5 dagen voor je gemiste menstruatie worden gebruikt (dat is 4 dagen voor de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen).
 3. Bij laboratoriumonderzoek kreeg 98% van de vrouwen één dag voor de dag waarop de menstruatie zou moeten beginnen het resultaat 'Zwanger', 97% kreeg het resultaat twee dagen van tevoren, 90% drie dagen van tevoren en 65% vier dagen van tevoren. 'Weken' geeft een overeenkomst van 97% met latere echo-onderzoeken. Op basis van een onderzoek bij 187 vrouwen waarbij de resultaten (1-2, 2-3, 3+ weken sinds bevruchting) worden vergeleken met echo-onderzoek. Johnson et al. CMRO (2011) 27 (2): 393-401