Zwangerschapstest
Ultravroeg

Zwangerschapstest Ultravroeg
Resultaten 6 dagen voor je gemiste menstruatie2

Als je wilt weten of je zwanger bent, kan het moeilijk zijn om te wachten met testen. Daarom kan de Clearblue® Ultravroege zwangerschapstest tot 6 dagen voor je gemiste menstruatie (dat is 5 dagen voor de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen) worden gebruikt.1

Belangrijkste voordelen

Test tot 6 dagen vroeger

Test tot 6 dagen vroeger

Clearblue Ultravroeg is onze gevoeligste test. Dat betekent dat je deze tot 6 dagen voor je gemiste menstruatie kunt gebruiken (dat is 5 dagen voordat je menstruatie zou moeten beginnen).
Lees meer over vroege zwangerschapstesten

Meer dan 99% nauwkeurig

Meer dan 99% nauwkeurig

Vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen.

Eenvoudig in gebruik

Eenvoudig in gebruik

Clearblue® heeft een ergonomisch ontwerp, inclusief een langer, gebogen staafje en een brede van kleur veranderende punt.
Onze unieke FloodguardTM-technologie helpt de belangrijkste gebruiksfout2 voorkomen en maakt testen eenvoudiger.

Eenvoudig af te lezen uitslagen

Eenvoudig af te lezen uitslagen

Duidelijke en eenvoudige uitslag: 2 lijnen als je zwanger bent en 1 lijn als je niet zwanger bent.

Nu kopen

Hoe gebruik je de Clearblue® Ultravroege zwangerschapstest

1. Wanneer testen?

 

  • Test tot 6 dagen voor je gemiste menstruatie. Dit is 5 dagen voordat je menstruatie zou moeten beginnen.
  • Gebruik de eerste urine van de dag als je de test uitvoert vóór de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. In andere gevallen kun je op elk moment van de dag testen. 
  • Drink niet te veel voordat je de test uitvoert.

2. De test uitvoeren

Verwijder de verpakkingsfolie en verwijder het kapje. Gebruik het teststaafje onmiddellijk.

KIES JE TESTMETHODE

BELANGRIJK: Het van kleur veranderende uiteinde wordt onmiddellijk roze, wat aangeeft dat er urine wordt geabsorbeerd.

A) Houd het van kleur veranderende uiteinde gedurende 5 seconden in je urinestraal. 

OF

B) Dompel alleen het uiteinde gedurende 20 seconden in urine die je hebt opgevangen in een schoon, droog potje. 

  • Plaats het kapje terug en leg het teststaafje plat neer. 
  • Start de tijd. 

WACHT 3 MINUTEN voordat je je resultaten afleest.

3. Lees uw uitslag af

In het controlevenster kan snel een lijn verschijnen, maar je MOET 3 minuten wachten voordat je de uitslag afleest.

 

BELANGRIJK! Na het uitvoeren van de test moet de uitslag binnen 10 minuten worden afgelezen. Wijzigingen die zich daarna voordoen, moeten worden genegeerd.

Video

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Clearblue® Ultravroeg?

Wanneer je zwanger bent, maakt je lichaam het zwangerschapshormoon hCG (humaan choriongonadotrofine) aan. De test kan zeer kleine hoeveelheden hCG in de urine detecteren (de gevoeligheid van deze test is 10 mIU/ml).

⌛ Wanneer kan ik testen met Clearblue® Ultravroeg?

Je kunt tot 6 dagen voor je gemiste menstruatie testen. Dat is 5 dagen voordat je menstruatie zou moeten beginnen.  Als je de test gebruikt voordat je menstruatie zou moeten beginnen en de uitslag is 'Niet Zwanger', dan bestaat er een kans dat je toch zwanger bent. Zie de onderstaande tabel voor resultaten van klinisch onderzoek met monsters van vroege zwangerschappen.

 

Aantal dagen voordat de menstruatie zou moeten beginnen

1

2

3

4

5

% zwangere vrouwen met de uitslag 'Zwanger'

>99%

>99%

>99%

>96%

>79%

 

 

Mijn test zegt dat ik 'Zwanger' ben. Wat moet ik doen?

Neem contact op met je huisarts. Deze kan je adviseren over de stappen die je moet ondernemen.

Mijn test zegt dat ik 'Niet Zwanger' ben, maar ik denk nog steeds dat ik dat wel ben. Wat moet ik doen?

Mogelijk ben je niet zwanger of is de hoeveelheid hCG te laag om te detecteren. Mogelijk heb je de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen verkeerd berekend. Als je de test in een vroeg stadium hebt uitgevoerd, kun je deze het beste herhalen vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. Als je al over tijd bent, kun je de test het beste over 3 dagen herhalen.  Als deze test opnieuw de uitslag 'Niet Zwanger' oplevert en je menstruatie is nog steeds niet begonnen, neem je contact op met je huisarts.

Ik heb eerder 'Zwanger' getest, maar heb opnieuw getest en kreeg het resultaat 'Niet Zwanger', of mijn menstruatie is begonnen. Wat betekent dit?

Hoewel de zwangerschapstest meer dan 99% nauwkeurig is in het detecteren van het zwangerschapshormoon vanaf de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen, is het mogelijk de uitslag 'Zwanger' te krijgen en later te ontdekken dat je toch niet zwanger bent (oftewel je krijgt later de uitslag 'Niet Zwanger', of je menstruatie begint). Dit kan komen door een natuurlijk verlies tijdens de eerste zwangerschapsstadia, ook wel 'vroeg zwangerschapsverlies' genoemd, wat helaas niet ongewoon is, aangezien één op vier zwangerschappen eindigt in een vroeg zwangerschapsverlies. Als je toch onverwachte uitslagen krijgt, ga je naar je huisarts voor advies.

Kunnen medicatie of medische aandoeningen het resultaat beïnvloeden?

Lees altijd eerst de bijsluiter bij je medicijnen voordat je een test uitvoert. Vruchtbaarheidsmedicatie die hCG bevat, kan het resultaat beïnvloeden. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en recente zwangerschap (zelfs als de zwangerschap niet is voldragen), kunnen misleidende uitslagen opleveren. Als je (bijna) in de menopauze bent, kun je ook een positieve uitslag krijgen terwijl je niet zwanger bent. De test mag niet worden beïnvloed door andere vruchtbaarheidsbehandelingen, pijnstillers, alcohol, antibiotica of de anticonceptiepil. Als je een onverwachte uitslag krijgt, bespreek je deze met je huisarts.

Toen ik de test gebruikte, werd het van kleur veranderende uiteinde niet helemaal roze. Wat moet ik doen?

Je hebt mogelijk niet genoeg urine gebruikt. Als echter binnen 10 minuten na het uitvoeren van de test een blauwe lijn verschijnt in het controlevenster, heeft de test wel gewerkt.

Ik heb de test gedaan, maar er is geen blauwe lijn verschenen in het controlevenster. Wat moet ik doen?

Als het meer dan 10 minuten geleden is nadat je de test hebt uitgevoerd, heeft de test niet gewerkt. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

  • Het van kleur veranderende uiteinde is niet met het uiteinde naar beneden gehouden of het teststaafje is niet plat neergelegd na het aanbrengen van urine.
  • Er is te veel of te weinig urine gebruikt. 

Herhaal de test met een nieuw teststaafje en volg de aanwijzingen daarbij nauwkeurig op. Je kunt wat urine in een glas of potje opvangen en testen volgens de methode 'opgevangen monster'. 

 

Wat moet ik doen als ik niet zeker ben van de uitslag?

Zie afbeeldingen A-D: 

 

 

Afbeelding A: De uitslag is 'Niet Zwanger'. Zie de relevante vraag hierboven als je nog steeds denkt dat je zwanger zou kunnen zijn.

Afbeeldingen B-D:  De uitslag is 'Zwanger'. De duidelijkheid van de lijn in het resultaatvenster kan variëren. De uitslag is echter altijd 'Zwanger', hoe licht of donker de lijn ook is.

  Afbeelding B: Dit komt gemakkelijker voor als je test vóór je menstruatieperiode wanneer de hCG-concentratie relatief laag is. 

  Afbeelding C: Dit is niet ongebruikelijk als je test op of rond de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. 

  Afbeelding D: Dit gebeurt meestal als je meer dan enkele dagen na je normale menstruatieperiode test, aangezien de hCG-concentratie dan hoger is.

 

Als je nog steeds niet zeker bent van de uitslag, wacht dan ten minste 3 dagen voordat je opnieuw een test uitvoert. Volg de aanwijzingen nauwkeurig op.

Wat voor tablet zit er bij de test?

Al onze testen bevatten een kleine droogtablet die is bijgevoegd om vocht op te nemen en niet is bedoeld voor consumptie.
Als u de tablet per ongeluk heeft ingeslikt, vraag dan medisch advies en neem voor verdere vragen contact op met onze hulplijn op 0800-815-46.

think-you-might-be-pregnant

Denk je dat je zwanger bent?

Ontdek Digitaal Ultravroeg, onze gevoeligste digitale zwangerschapstest die je 6 dagen vóór je gemiste menstruatie digitale resultaten geeft.

De testgevoeligheid bedraagt 10mIU/ml. 78% van de uitslagen 'Zwanger' kunnen 6 dagen vóór je gemiste menstruatie worden gedetecteerd.

clearblue-digital-ultra-early

Meer vertrouwen in vroege resultaten

Ontdek Digitaal Ultravroeg, onze gevoeligste digitale zwangerschapstest die je 6 dagen vroeger al digitale uitslagen geeft.

De testgevoeligheid bedraagt 10 mIU/ml. 78% van de uitslagen 'Zwanger' kunnen 6 dagen vóór je gemiste menstruatie worden gedetecteerd.

  • 1. 79% van de uitslagen 'Zwanger' kan 6 dagen voor je gemiste menstruatie worden gedetecteerd.
  • 2. Gegevens beschikbaar.