Zwangerschapstest
Snelle Detectie

Snelle Detectie Zwangerschapstest
Uitslag vanaf 1 minuut4

De Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest is ontworpen om je de gemakkelijkste ervaring met zwangerschapstesten te bieden, met de betrouwbaarheid die je van Clearblue gewend bent – en al na 1 minuut een uitslag1. Het revolutionaire ontwerp ontstond na uitgebreid onderzoek bij vrouwen en won zelfs een Red Dot Design-award in 2012.

Meer dan 99% nauwkeurig

Meer dan 99% nauwkeurig

Vanaf de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen.

Ergonomische vorm

Ergonomische vorm

Eenvoudig te hanteren en hygiënischer dankzij de langere, gebogen handgreep.

50% breder uiteinde

50% breder uiteinde

Het bredere, van kleur veranderende uiteinde maakt de staalafname eenvoudiger en verandert van wit naar roze om je te laten weten wanneer je een staal op juiste wijze hebt afgenomen.

Duidelijk positief (+) of negatief (-) resultaat

Duidelijk positief (+) of negatief (-) resultaat

Eenvoudig af te lezen positief (+) of negatief (-) resultaat, met de uitslag 'Zwanger' al vanaf 1 minuut1.

 

Nu kopen

Advies van andere vrouwen

Hoe de Clearblue Zwangerschapstest Snelle Detectie gebruiken?

1. Voor je de test uitvoert

Lees altijd deze instructiefolder goed door voordat je een zwangerschapstest uitvoert.

Wanneer je klaar bent om de zwangerschapstest uit te voeren, neem je het teststaafje uit de verpakkingsfolie en verwijder je het blauwe kapje. Gebruik de test onmiddellijk.

Voor je begint
 

2. De test uitvoeren

De test uitvoerenHoud het absorberende, van kleur veranderende uiteinde gedurende 5 seconden in je urinestraal of in een staal van je urine in een schoon, droog potje.

Het van kleur veranderende uiteinde zal snel roze worden, wat aangeeft dat er urine wordt geabsorbeerd. Je moet het van kleur veranderende uiteinde de volle 5 seconden in de urine houden.

BELANGRIJK

Testpunt omhoog/omlaagHoud het van kleur veranderende uiteinde omlaag of leg het zwangerschapsteststaafje plat neer terwijl je de uitslag afwacht.

 

3. Wacht gedurende 3 minuten

Wacht gedurende 3 minutenTerwijl de zwangerschapstest begint te werken, zie je blauwe streepjes verschijnen.

 

4. Lees je resultaten af

Nu kun je de uitslag aflezen in het resultaatvenster.

Wanneer je je uitslag afleest, moet er een blauw streepje in het controlevenster staan. Dit streepje laat zien dat de test heeft gewerkt.

 
Lees je resultaten af
 

De uitslag 'Zwanger' kan binnen 1 minuut verschijnen als je de test uitvoert vanaf de dag van je gemiste menstruatie (dit is de dag nadat je menstruatie had moeten beginnen).

Je moet de volledige 3 minuten wachten om de uitslag 'Niet zwanger' te bevestigen. Wacht ook 3 minuten als je de test uitvoert voordat je ongesteld had moeten worden (ga naar vraag 10).

Als er na 10 minuten geen blauw streepje in het controlevenster wordt weergegeven, heeft de test niet gewerkt.

Het maakt niet uit als één van de lijnen die het '+'-symbool vormen lichter of donkerder is dan de andere; het resultaat is 'Zwanger'.

Na het uitvoeren van de test moet de uitslag binnen 10 minuten worden afgelezen. Wijzigingen die zich daarna voordoen, moeten worden genegeerd.

 

Video

Veelgestelde vragen

Hoe nauwkeurig is een Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest?

Bij laboratoriumonderzoek is de Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest voor meer dan 99% nauwkeurig gebleken, wanneer de test wordt gebruikt vanaf de dag waarop de menstruatie zou moeten beginnen.

Hoe werkt een Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest?

Wanneer je zwanger bent, maakt je lichaam het zwangerschapshormoon hCG (humaan choriongonadotrofine) aan. In een vroeg stadium van de zwangerschap neemt de hoeveelheid hCG in je lichaam toe. Clearblue Snelle Detectie kan kleine concentraties van dit hormoon in je urine detecteren. (De gevoeligheid van deze test is 25 mIU/ml).

Kan medicatie of een medische aandoening een invloed hebben op de uitslag?

 • Lees altijd de instructies van de fabrikant van medicatie die je neemt voordat je een test uitvoert.
 • Vruchtbaarheidspreparaten die hCG bevatten, kunnen een onjuiste uitslag geven. Deze vruchtbaarheidspreparaten worden gewoonlijk geïnjecteerd en kunnen de uitslag 'Zwanger' geven als je de test direct na toediening uitvoert.
 • Andere vruchtbaarheidsbehandelingen (zoals met clomifeencitraat), pijnstillers en hormonale anticonceptiva (zoals de anticonceptiepil) zijn niet van invloed op de uitslag.
 • Als je onlangs bent gestopt met het gebruik van hormonale anticonceptie of als je vruchtbaarheidsbehandelingen gebruikt zoals clomifeencitraat, kunnen je menstruatieperiodes onregelmatig zijn waardoor je mogelijk te vroeg test.
 • Als je onlangs zwanger bent geweest (zelfs als de zwangerschap niet is voldragen), kan onterecht de uitslag 'Zwanger' worden weergegeven.
 • Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, eierstokcysten, de menopauze en enkele zeer zeldzame medische aandoeningen kunnen een misleidende uitslag geven.

Als je een onverwachte uitslag krijgt, dien je dit te bespreken met je huisarts.

Ik kreeg eerder de uitslag 'Zwanger', maar ik heb opnieuw getest en kreeg nu de uitslag 'Niet zwanger', of mijn menstruatie is begonnen. Wat betekent dit?

Hoewel de Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest meer dan 99% nauwkeurig is in het detecteren van het zwangerschapshormoon vanaf de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen, is het mogelijk de uitslag 'Zwanger' te krijgen en later te ontdekken dat je toch niet zwanger bent (oftewel, je krijgt later de uitslag 'Niet zwanger' of je menstruatie begint). Dit kan komen door een natuurlijk verlies tijdens de eerste zwangerschapsstadia, ook wel 'vroeg zwangerschapsverlies' genoemd, wat helaas niet ongewoon is, aangezien één op vier zwangerschappen eindigt in een vroeg zwangerschapsverlies. Als je toch onverwachte uitslagen krijgt, ga je naar je huisarts voor advies.

Ik heb de Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest gebruikt, maar het van kleur veranderende uiteinde is niet volledig roze geworden. Wat moet ik doen?

Als het uiteinde niet volledig roze is gekleurd, is het mogelijk dat er niet voldoende urine is gebruikt. Als echter binnen 10 minuten na het uitvoeren van de test een blauwe lijn verschijnt in het controlevenster, heeft de test wel gewerkt. Als er binnen 10 minuten na het uitvoeren van de test geen blauwe lijn verschijnt in het controlevenster, ga je naar vraag 6.

Ik heb de Clearblue Snelle Detectie-zwangerschapstest gebruikt, maar er verschijnt geen blauwe lijn in het controlevenster. Wat moet ik doen?

Als er 10 minuten na het uitvoeren van de test nog geen blauwe lijn is verschenen in het controlevenster, heeft de test niet gewerkt. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

 • Het van kleur veranderende uiteinde werd niet omlaag gehouden of het zwangerschapsteststaafje werd niet plat neergelegd nadat de urine werd aangebracht.
 • Er is te veel of te weinig urine gebruikt. Je moet het staafje 5 seconden in de urine houden. Je moet opnieuw testen met een nieuw zwangerschapsteststaafje en de instructies nauwkeurig opvolgen. Je kunt wat urine in een schoon, droog potje opvangen en alleen het van kleur veranderende uiteinde 5 seconden in de urine houden.

Wat moet ik doen als ik niet zeker ben van de uitslag?

Resultaat 'Zwanger'Beeld A  Dit beeld laat de uitslag 'Zwanger' zien, zelfs al is het een licht streepje.

 

Resultaat 'Zwanger' Beeld B  Dit is niet ongebruikelijk wanneer je zwanger bent en de test uitvoert op of rond de dag waarop je menstruatie zou moeten beginnen. De hCG-concentratie is dan nog betrekkelijk laag.

 

Resultaat zwangerschapstestBeeld C Dit komt voornamelijk voor als je zwanger bent en de test pas een aantal dagen na je gemiste menstruatie uitvoert. De hCG-concentratie is dan hoger.

 
 • De uitslag ‘Zwanger’ is alleen mogelijk als er binnen 10 minuten na het uitvoeren van de test een blauwe lijn is verschenen in het controlevenster en een ‘+’-symbool in het resultaatvenster. Het ‘+’-symbool in het resultaatvenster kan variëren. De lijnen van het ‘+’-symbool en de lijn in het controlevenster moeten echter wel even dik zijn (zie afbeelding A t/m C).
 • De uitslag 'Niet zwanger’ is alleen mogelijk als er binnen 10 minuten na het uitvoeren van de test een blauwe lijn is verschenen in het controlevenster en een ‘-’-symbool in het resultaatvenster. Als het resultaat 'Niet zwanger' is maar er nog steeds een vermoeden van zwangerschap bestaat, raadpleeg je vraag 8.
 

Volgens de test ben ik niet zwanger. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat je niet zwanger bent of dat de hoeveelheid zwangerschapshormoon te laag is om te detecteren. Het kan dat je de normale begindatum van je menstruatieperiode verkeerd berekend hebt.

 • Als je vroeg testte, moet je opnieuw testen wanneer je menstruatie zou moeten beginnen.
 • Als je al over tijd bent, kun je de test het beste over 3 dagen herhalen. Als deze test de uitslag 'Niet zwanger' geeft terwijl je nog steeds niet in je menstruatieperiode bent, raadpleeg dan je huisarts.

Volgens de test ben ik zwanger. Wat moet ik doen?

Als je volgens de test zwanger bent, maak je een afspraak met je huisarts. Hij of zij kan je vertellen wat je vervolgens moet doen.

Wanneer kan ik de uitslag aflezen?

De uitslag 'Zwanger' kan binnen 1 minuut verschijnen als je de test uitvoert na de dag dat je over tijd bent (dit is de dag waarop je tegen de verwachting in niet ongesteld werd). Wanneer je de uitslag afleest, moet er een blauwe lijn in het controlevenster staan. Je moet 3 minuten wachten om de uitslag 'Niet zwanger' te bevestigen.Wacht ook 3 minuten als je de test uitvoert voordat je ongesteld had moeten worden. Als er na 10 minuten nog steeds geen blauwe lijn in het controlevenster is verschenen, heeft de test niet goed gewerkt (ga naar vraag 6).

Wat voor tablet zit er bij de test?

Al onze testen bevatten een kleine droogtablet die is bijgevoegd om vocht op te nemen en niet is bedoeld voor consumptie.
Als u de tablet per ongeluk heeft ingeslikt, vraag dan medisch advies en neem voor verdere vragen contact op met onze hulplijn op 0800-815-46.

think-you-might-be-pregnant

Denk je dat je zwanger bent?

Ontdek Digitaal Ultravroeg, onze gevoeligste digitale zwangerschapstest die je 6 dagen vóór je gemiste menstruatie digitale resultaten geeft.

De testgevoeligheid bedraagt 10mIU/ml. 78% van de uitslagen 'Zwanger' kunnen 6 dagen vóór je gemiste menstruatie worden gedetecteerd.

clear_answers-2

Duidelijke antwoorden wanneer je deze het hardst nodig hebt

Denk je dat je zwanger bent? Wij geven antwoorden die nauwkeurig, snel en duidelijk zijn.

 1. De uitslag 'Zwanger' kan vanaf de dag van de gemiste menstruatie binnen 1 minuut verschijnen. Wacht 3 minuten om de uitslag 'Niet zwanger' te bevestigen..