Een eicel van een vrouw zal altijd een X-chromosoom bevatten. Het is dus de spermacel van de man die het geslacht van het kind bepaalt. Een spermacel met een X-chromosoom zal een vrouwelijk embryo vormen en een spermacel met een Y-chromosoom zal een mannelijk embryo vormen. 

Het is belangrijk om te weten dat dit niet is bewezen, maar de theorie achter de meeste voorgestelde methoden om het geslacht van een baby te beïnvloeden is dat spermacellen met Y-chromosomen (die een jongen maken) sneller zwemmen maar minder weerbaar zijn.  Ze gedijen niet zo goed in de zure omstandigheden van de vagina en sterven sneller dan spermacellen met een X-chromosoom (die meisjes maken). 

Er wordt beweerd dat vrijen in het begin van de vruchtbare periode van een vrouw meer kans geeft op een meisje, omdat het sperma met het X-chromosoom langer zal overleven tot de eicel vrijkomt.

De theorie stelt dat je voor een jongen moet vrijen aan het einde van de vruchtbare periode, net voor of tijdens de ovulatie van een vrouw, omdat het sperma met een Y-chromosoom niet lang zal overleven. 

Wanneer we hierop verder gaan, stellen sommige theorieën dat diepe seksuele penetratie het sperma onmiddellijk op de juiste plaats afzet waardoor de zure omstandigheden van de vagina worden vermeden en de kans op een jongen dus groter is. 

Deze theorieën zijn interessant om te lezen, maar je moet er rekening mee houden dat deze nog niet zijn bewezen.

 

Wat moet ik vervolgens lezen?